Blog

Tudástér

Miért nem nyomtat a nyomtató?

Késő délután, amikor már csak egy dokumentum nyomtatása választ el minket a nap végétől, a nyomtató hibaüzenetet ír ki, ahelyett, hogy kinyomtatná az áhított dokumentumot. Ismerős? 
Összeállításunk azokat a gyakori hibaüzeneteket és megoldásukat tartalmazza, amelyekkel a leggyakrabban találkozhat.

Tovább olvasom

A patronok és tonerek élettartamának növelése

Akár eredeti, akár utángyártott patront/tonert használunk az alábbi trükkökkel növelhető a kapacitásuk.

Tovább olvasom

A modern kor bélyegzői

Írásunk első részében a kezdetektől követtük a bélyegzők, pecsételők kialakulását, egészen a XX. századig, amikor megjelentek a modern technológiák a vegyiparban, melyek ezen a területen is látványos változásokat eredményeztek. Most bemutatunk néhány márkát, az ő rövid történetüket, s pár speciális eljárást.

Tovább olvasom

A kezdetek

Bélyegzőkkel életünk folyamán számos formában találkozhatunk, hiszen a gyerekek körében oly kedvelt játék, a nyomda, felnőtt korunkig elkísér, mivel nincs olyan hivatalos dokumentum, melyet ne hitelesítene egy bélyegző lenyomata. De mit is tudhatunk ma a bélyegzőkről? Mi a különbség a pecsét és a bélyegző között? Honnan erednek és mire használhatóak?
 

Tovább olvasom

A ceruza

Cikkünk első felében megismerkedhettünk a tollak, filcek és markerek világával, de az írószerek további és igen jelentős képviselőjéről nem esett még szó, így ebben az írásban felfedezhetjük a másik kedvelt és mindennapos használatban levő írószert, ami nem más, mint a ceruza.

 

 

Tovább olvasom

A tollak

A ma használatos írószerek több száz éves múlttal rendelkeznek, a működésükhöz használatos alapanyagok pedig – mint például a tinta – már több mint ötezer évvel ezelőtt kifejlesztésre kerültek. Kínában a szurokból és olajos lámpakoromból készült matériát a kőnyomatokhoz használták, Egyiptomban a tintahal festékanyagából és ugyancsak koromból készítették a tintát...

Tovább olvasom

Gondolná bárki is, hogy az otthon vagy épp az irodában használatos öntapadós kis jegyzetlapok, melyek színes, változatos és a megszokott formában nap, mint nap jelen vannak az életünkben, már közel 40 éve kaphatóak a boltokban?
A színes lapocskák nemcsak emlékeztetőkként funkcionálnak vagy az egymással való kommunikációnk hatékonyabbá tételét segítik elő, hanem inspirálnak minket ötleteink véghezvitelében is.

Tovább olvasom

 Melyiket válasszam?

Ha statisztikát készítenénk, hogy mi volt a legtöbbször elhangzott kérdés, amelyet a vásárlóink feltettek nekünk, akkor biztosan az „Eredeti vagy utángyártott nyomtatópartont válasszak?” lenne. Összegyűjtöttük hát a tintasugaras nyomtatókba való tintapatronok, és a lézernyomtatókhoz tartozó tonerek legfontosabb jellemzőit, különbségeit. 


 

Tovább olvasom

A személyes és érzékeny üzleti adatokat tartalmazó, de feleslegessé vált iratok, dokumentumok nem dobhatók ki egyszerűen a papírszemétbe: meg kell semmisíteni azokat. Az iratmegsemmisítő kisgépek számos funkcióval biztosítják a háztartások, irodák és intézmények számára a gyors és biztonságos használatot. Cikkünkben ezeket vesszük górcső alá.


 

Tovább olvasom

Amióta világ a világ, az emberekben mindig megvolt az igény az iratok, dokumentumok sokszorosítására. A középkorban a kódexeket és könyveket még kézzel másolták a szerzetesek, akik nemcsak egyik papírról a másikra írtak, hanem a hibákat is javították. Ez egy rendkívül időigényes műveletnek bizonyult, és gyakran nem volt teljesen hű az eredeti szöveghez, időnként olvashatatlanná is vált. Miután egyre több másolnivaló adódott, eljött az ideje a forradalmi újításnak...

Tovább olvasom

Az év eleje a rendszerezés időszaka. Ilyenkor az irataink, íróasztalunk rendbetételére is érdemes időt szánni, amely nem csak a közérzetünkre, hanem egész éves teljesítményünkre is kedvezően hat.
A következő tippek segíthetnek hatékony és rendezett munkaterületté alakítani irodáját.



 

Tovább olvasom

Ismét innovatív újdonságokkal jelent meg a Logitech, melynek új termékei a professzionális munkaegér-élményt kínálják. A négy csúcsegér fejlesztőit az a cél vezérelte, hogy az ergonómia és a teljesítmény által magasabb szintre emeljék a felhasználói élményt. 





 

Tovább olvasom

Hírlevél feliratkozás