Tradíció és minőség 1838 óta

A Della Print Kft. a Pelikan nyomtatókellékek kizárólagos forgalmazója 2008 óta. Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországon mi képviselhetjük ezt a nagy múltú, innovatív márkát, amelynek története több mint 180 évre tekint vissza.

Múlt és jelen

A Pelikan egy kis hannoveri tintagyárból indult világkörüli útjára 1838-ban.

Emblematikus logóját az alapító, Günther Wagner családi címere ihlette, amelyen egy pelikán látható, amint a fiókáját táplálja. Ezen szimbólumon keresztül könnyen megérthetjük a márka lényegét és üzenetét, ami nem más, mint az odaadó figyelem és gondoskodás, amely végül szárnyra kel. Mára a Pelikan kategóriájának legmagasabb színvonalát képviseli az egész világon.

 

Prémium minőség a nyomtatástechnikában
 

Tradicionális, saját fejlesztésű tinta, gyáron belüli kutatások, fejlesztő laboratóriumok, és alapos minőségvizsgálat garantálja, hogy a Pelikan nyomtatókellékek biztonságosan használhatók legyenek minden nyomtatóban.

A Pelikan széles termékválasztékában a tintapatron, toner, faxfólia (TTR), írógépszalag, írásvetítő fóliák, festékszalagok és hengerek is megtalálhatók.


 

 

Miért a Pelikan?

Lézertoner

A Pelikan tonerkazettákat a legszigorúbb minőségi szabványok szerint gyártják, amit a Nordic Swan tanúsítvány is bizonyít. Megbízható, költséghatékony és elérhető az összes népszerű nyomtató típushoz, 3 év garanciával. Az újrahasznosított tonerkazetták a DIN (német ipari szabvány) 33870 norma alapján készülnek.

A Pelikan tonerekkel lényegesen, akár 40%-kal csökkentheti költségeit azonos lapkapacitás, és a nyomtatás minőségének megőrzése mellett!

 

Tintapatron

Garantált kompatibilitás, három év garancia és magas minőség jellemzi a Pelikan tintapatronokat, amelyekkel jelentős költségeket takaríthat meg, változatlan nyomtatási teljesítménnyel. Az újrahasznosított tintasugaras termékek a DIN 33871-1 alapján készülnek, folyamatos minőség-ellenőrzés mellett.

 

Újrahasznosítással a környezetért
 

A Pelikan komolyan veszi ökológiai lábnyomát. Ingyenes újrahasznosítási programjában nem csak saját, hanem más gyártók üres patronjait is gyűjti.

2015-ben közel 1500 tonna üres patront gyűjtött össze, melyből több mint 1200 tonna újra felhasználható, patrononként 1,5 kg nyersanyagot takarítva meg.

Az összegyűjtött üres patronok egy részét jogi, vagy minőségi okokból nem lehet újra felhasználni. Ezeket a patronokat szakosodott, tanúsított vállalatok bontják le, és más iparágak számára nyersanyagként használják fel.

A Pelikan gyártóüzemei az egész világon ISO 14001 tanúsítvánnyal rendelkeznek; a termelési folyamatok ökológiai szempontok alapján kerülnek rendszeres felülvizsgálatra és optimalizálásra.

Ahol lehetséges, karton csomagolóanyagokat használnak, amelyek nagyrészt újrahasznosított anyagokból készülnek.

 

Tanúsítványok

A Pelikan ISO 9001, ISO 14001 és az IECQ QC080000 tanúsítvánnyal rendelkezik a környezet és a személy egészség fenntarthatósága érdekében. Nordic Swan tanúsítványa azt igazolja, hogy csökkentette a környezetre veszélyes anyagok felhasználását, kevesebb a tonerveszteség, alacsonyabb az energia- és anyagfogyasztás. Az összes Pelikan kompatibilis toner alapos tesztelésen megy keresztül az ISO 19798 és ISO 19752 alapján. Ez vonatkozik az összes Pelikan kompatibilis tintasugaras patronra is, amelyeket az ISO 24711 alapján tesztelik.

A DIN szabvány tartalma: minden tonernek át kell mennie az AMES teszten, mely azt vizsgálja, hogy a test és a benne felhasznált anyagok előidézhetnek-e mutációt a környezetükben. (Ezzel a módszerrel vizsgálják például a génkezelt élelmiszereket is.) Minden tonerhez tartozik egy úgynevezett biztonsági adatlap. A termék kontrollált körülmények között át kell, hogy menjen egy hosszú távú tartóssági teszten is. Ez a szabvány szabályozza a csomagolást, tárolást, feliratozást, biztonsági figyelmeztetéseket, az újrahasznosítás idejét, az újratöltések számát, a mozgó alkatrészek kötelező cseréjét, a töltöttség ellenőrzését. Továbbá ez a szabvány előírja a kötelező összehasonlító teszteket 5 Pelikan és 5 gyári patron között.
 

Miért tőlünk?

Közel 30 éves szakértelemmel rendelkezünk a nyomtatókellékek piacán.

Munkatársaink tapasztalt és felkészült szakemberek, akik maximálisan szem előtt tartják partnereink igényeit. Hiszünk abban, hogy garantált minőségű, korszerű és remek ár-érték arányú termékeinkkel lépést tartunk a vásárlói igényekkel.