Blog

Tudástér

Megmutatjuk, melyik szűrőt mire használd!

Ma már nem kizárólag hagyományos fényképezőgépeinkhez használhatóak különféle szűrők, hanem az ún. akciókamerák, sőt, okostelefonok kedvelt és hasznos kiegészítői is lehetnek, de sok esetben nehéz eldönteni, hogy melyiket mikor és mire használjuk. Összeállításunkban az objektív szűrők világába kalauzolunk!

Tovább olvasom

Mi a különbség?

Megint rossz rostirónt használt valaki a mágnes táblán? Minden tárgyalóban előfordul hasonló, ezért érdemes tisztázni melyik filc mire való pontosan.

Tovább olvasom

A számológépek típusai

Mielőtt számológépet vásárolnánk, érdemes megfontolni milyen célra szeretnénk használni. Léteznek klasszikus, szalagos, tudományos, grafikus és zsebszámológépek és mindegyik csoport más célra ideális. Mégis, mi alapján döntsünk? Érdemes az alapján választani, hogy mi lesz a felhasználási területe, hiszen ez nagyban meghatározza a számológép szükséges tudásszintjét is. 

Tovább olvasom

Nyomtatás tintapatronok nélkül

A nyomtató piac egyik nagy újdonsága az elmúlt években a külső tartályos nyomtatók megjelenése. Ezek a nyomtatók hivatottak összekötni a tintasugaras nyomtatók és a lézersugaras nyomtatók előnyeit. A technológiai újítás lényege, hogy elfelejthetjük a tintapatronokat, helyettük egy beépített külső tartály gondoskodik a tinta utánpótlásáról. 

Tovább olvasom

Miért nem nyomtat a nyomtató?

Késő délután, amikor már csak egy dokumentum nyomtatása választ el minket a nap végétől, a nyomtató hibaüzenetet ír ki, ahelyett, hogy kinyomtatná az áhított dokumentumot. Ismerős? 
Összeállításunk azokat a gyakori hibaüzeneteket és megoldásukat tartalmazza, amelyekkel a leggyakrabban találkozhat.

Tovább olvasom

A patronok és tonerek élettartamának növelése

Akár eredeti, akár utángyártott patront/tonert használunk az alábbi trükkökkel növelhető a kapacitásuk.

Tovább olvasom

Sokféle maszk, sokféle funkció

A maszk viselése kötelező bizonyos közterületeken, így már jó ideje részei a mindennapjainknak és a kezdeti nehézségek után már rengeteg típus könnyen hozzáférhető a piacon. A hatalmas választék mellett, viszont nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy minden maszktípus különbözik és más-más helyzetre lett kialakítva. Ebben a cikkben igyekszünk kiigazodni a sokféle típus között és segíteni kiválasztani a legoptimálisabb megoldást. 

 

Tovább olvasom

A modern kor bélyegzői

Írásunk első részében a kezdetektől követtük a bélyegzők, pecsételők kialakulását, egészen a XX. századig, amikor megjelentek a modern technológiák a vegyiparban, melyek ezen a területen is látványos változásokat eredményeztek. Most bemutatunk néhány márkát, az ő rövid történetüket, s pár speciális eljárást.

Tovább olvasom

A kezdetek

Bélyegzőkkel életünk folyamán számos formában találkozhatunk, hiszen a gyerekek körében oly kedvelt játék, a nyomda, felnőtt korunkig elkísér, mivel nincs olyan hivatalos dokumentum, melyet ne hitelesítene egy bélyegző lenyomata. De mit is tudhatunk ma a bélyegzőkről? Mi a különbség a pecsét és a bélyegző között? Honnan erednek és mire használhatóak?
 

Tovább olvasom

A ceruza

Cikkünk első felében megismerkedhettünk a tollak, filcek és markerek világával, de az írószerek további és igen jelentős képviselőjéről nem esett még szó, így ebben az írásban felfedezhetjük a másik kedvelt és mindennapos használatban levő írószert, ami nem más, mint a ceruza.

 

 

Tovább olvasom

A tollak

A ma használatos írószerek több száz éves múlttal rendelkeznek, a működésükhöz használatos alapanyagok pedig – mint például a tinta – már több mint ötezer évvel ezelőtt kifejlesztésre kerültek. Kínában a szurokból és olajos lámpakoromból készült matériát a kőnyomatokhoz használták, Egyiptomban a tintahal festékanyagából és ugyancsak koromból készítették a tintát...

Tovább olvasom

Gondolná bárki is, hogy az otthon vagy épp az irodában használatos öntapadós kis jegyzetlapok, melyek színes, változatos és a megszokott formában nap, mint nap jelen vannak az életünkben, már közel 40 éve kaphatóak a boltokban?
A színes lapocskák nemcsak emlékeztetőkként funkcionálnak vagy az egymással való kommunikációnk hatékonyabbá tételét segítik elő, hanem inspirálnak minket ötleteink véghezvitelében is.

Tovább olvasom

Hírlevél feliratkozás