Blog

Tudástér

A Superfire lámpái felvillanyoznak!

Ismerd meg a Superfire lámpáit, amelyek közt a kerti világítástól a praktikus, kézi zseblámpáig a világítástechnika számtalan eszközét megtalálod, ráadásul korszerű, akkumulátoros, vagy akár napelemes változatban is! 

Tovább olvasom

Nyomtatód nem fogadja el az utángyártott kellékanyagot?

Az örök dilemma a nyomtatás kapcsán: eredeti vagy utángyártott? Összeszedtük Neked azokat a lehetséges problémákat és megoldási javaslatokat, amik az utángyártott kellékanyagok használata esetén merülhetnek fel.

Tovább olvasom

LED-es izzók, okoskonnektorok és szobatermosztátok

Útmutató három termékcsoporthoz, amik segíthetnek, hogy spórolj az energiafogyasztásodon!

Tovább olvasom

Csökkentsd energiafogyasztásod a jövő eszközeivel!

Az okos otthon kiegészítők nemcsak kényelmesebbé teszik otthonodat, de nagyban hozzájárulhatnak az energiafogyasztáson való spóroláshoz is!

Tovább olvasom

Megmutatjuk, melyik szűrőt mire használd!

Ma már nem kizárólag hagyományos fényképezőgépeinkhez használhatóak különféle szűrők, hanem az ún. akciókamerák, sőt, okostelefonok kedvelt és hasznos kiegészítői is lehetnek, de sok esetben nehéz eldönteni, hogy melyiket mikor és mire használjuk. Összeállításunkban az objektív szűrők világába kalauzolunk!

Tovább olvasom

Mi a különbség?

Megint rossz rostirónt használt valaki a mágnes táblán? Minden tárgyalóban előfordul hasonló, ezért érdemes tisztázni melyik filc mire való pontosan.

Tovább olvasom

A számológépek típusai

Mielőtt számológépet vásárolnánk, érdemes megfontolni milyen célra szeretnénk használni. Léteznek klasszikus, szalagos, tudományos, grafikus és zsebszámológépek és mindegyik csoport más célra ideális. Mégis, mi alapján döntsünk? Érdemes az alapján választani, hogy mi lesz a felhasználási területe, hiszen ez nagyban meghatározza a számológép szükséges tudásszintjét is. 

Tovább olvasom

Nyomtatás tintapatronok nélkül

A nyomtató piac egyik nagy újdonsága az elmúlt években a külső tartályos nyomtatók megjelenése. Ezek a nyomtatók hivatottak összekötni a tintasugaras nyomtatók és a lézersugaras nyomtatók előnyeit. A technológiai újítás lényege, hogy elfelejthetjük a tintapatronokat, helyettük egy beépített külső tartály gondoskodik a tinta utánpótlásáról. 

Tovább olvasom

Miért nem nyomtat a nyomtató?

Késő délután, amikor már csak egy dokumentum nyomtatása választ el minket a nap végétől, a nyomtató hibaüzenetet ír ki, ahelyett, hogy kinyomtatná az áhított dokumentumot. Ismerős? 
Összeállításunk azokat a gyakori hibaüzeneteket és megoldásukat tartalmazza, amelyekkel a leggyakrabban találkozhat.

Tovább olvasom

A patronok és tonerek élettartamának növelése

Akár eredeti, akár utángyártott patront/tonert használunk az alábbi trükkökkel növelhető a kapacitásuk.

Tovább olvasom

A modern kor bélyegzői

Írásunk első részében a kezdetektől követtük a bélyegzők, pecsételők kialakulását, egészen a XX. századig, amikor megjelentek a modern technológiák a vegyiparban, melyek ezen a területen is látványos változásokat eredményeztek. Most bemutatunk néhány márkát, az ő rövid történetüket, s pár speciális eljárást.

Tovább olvasom

A kezdetek

Bélyegzőkkel életünk folyamán számos formában találkozhatunk, hiszen a gyerekek körében oly kedvelt játék, a nyomda, felnőtt korunkig elkísér, mivel nincs olyan hivatalos dokumentum, melyet ne hitelesítene egy bélyegző lenyomata. De mit is tudhatunk ma a bélyegzőkről? Mi a különbség a pecsét és a bélyegző között? Honnan erednek és mire használhatóak?
 

Tovább olvasom

Hírlevél feliratkozás