Blog

Tudástér

A tollak

A ma használatos írószerek több száz éves múlttal rendelkeznek, a működésükhöz használatos alapanyagok pedig – mint például a tinta – már több mint ötezer évvel ezelőtt kifejlesztésre kerültek. Kínában a szurokból és olajos lámpakoromból készült matériát a kőnyomatokhoz használták, Egyiptomban a tintahal festékanyagából és ugyancsak koromból készítették a tintát...

Tovább olvasom

Gondolná bárki is, hogy az otthon vagy épp az irodában használatos öntapadós kis jegyzetlapok, melyek színes, változatos és a megszokott formában nap, mint nap jelen vannak az életünkben, már közel 40 éve kaphatóak a boltokban?
A színes lapocskák nemcsak emlékeztetőkként funkcionálnak vagy az egymással való kommunikációnk hatékonyabbá tételét segítik elő, hanem inspirálnak minket ötleteink véghezvitelében is.

Tovább olvasom

Ha statisztikát készítenénk, hogy mi volt a legtöbbször elhangzott kérdés, amelyet a vásárlóink feltettek nekünk, akkor biztosan az „Eredeti vagy utángyártott nyomtatópartont válasszak?” lenne. Összegyűjtöttük hát a tintasugaras nyomtatókba való tintapatronok, és a lézernyomtatókhoz tartozó tonerek legfontosabb jellemzőit, különbségeit. 


 

Tovább olvasom

Koronavírus-járvánnyal kapcsolatos működési változásainkról ebben a cikkben folyamatosan tájékoztatunk.

Utolsó frissítés: 2020.05.19. Részlet: "Az üzletben a szájat és az orrot eltakaró eszköz (például orvosi maszk, sál, kendő) viselése továbbra is kötelező. A másik embertől lehetőleg 1,5 méteres védőtávolságot tartsunk, s maximum 3 ügyfél tartózkodhat egyszerre az eladótérben."
 

Tovább olvasom

A személyes és érzékeny üzleti adatokat tartalmazó, de feleslegessé vált iratok, dokumentumok nem dobhatók ki egyszerűen a papírszemétbe: meg kell semmisíteni azokat. Az iratmegsemmisítő kisgépek számos funkcióval biztosítják a háztartások, irodák és intézmények számára a gyors és biztonságos használatot. Cikkünkben ezeket vesszük górcső alá.


 

Tovább olvasom

Amióta világ a világ, az emberekben mindig megvolt az igény az iratok, dokumentumok sokszorosítására. A középkorban a kódexeket és könyveket még kézzel másolták a szerzetesek, akik nemcsak egyik papírról a másikra írtak, hanem a hibákat is javították. Ez egy rendkívül időigényes műveletnek bizonyult, és gyakran nem volt teljesen hű az eredeti szöveghez, időnként olvashatatlanná is vált. Miután egyre több másolnivaló adódott, eljött az ideje a forradalmi újításnak...

Tovább olvasom

Az év eleje a rendszerezés időszaka. Ilyenkor az irataink, íróasztalunk rendbetételére is érdemes időt szánni, amely nem csak a közérzetünkre, hanem egész éves teljesítményünkre is kedvezően hat.
A következő tippek segíthetnek hatékony és rendezett munkaterületté alakítani irodáját. 

Tovább olvasom

Ismét innovatív újdonságokkal jelent meg a Logitech, melynek új termékei a professzionális munkaegér-élményt kínálják. A négy csúcsegér fejlesztőit az a cél vezérelte, hogy az ergonómia és a teljesítmény által magasabb szintre emeljék a felhasználói élményt. 

 

Tovább olvasom

Számunkra a karácsony nem csupán az ajándékozás, hanem az adakozás időszaka is. Az ünnep közeledtével ajándékokkal kedveskedtünk partnereinknek, tavaly azonban úgy döntöttünk, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében inkább jótékony célokra fordítjuk az erre szánt összeget. 

Tovább olvasom

A téli időszakban nagyobb dilemma elé állítja az iroda- és üzlethelyiségek üzemeltetőit a komfortos hőmérséklet biztosítása, mint a nyári forróságban. 

Tovább olvasom

A digitális kor nagy kihívása az elektronikus eszközök folyamatos fejlesztése, fejlődése. A fokozódó versenyben a gyártók igyekeznek lépést tartani az aktuális fogyasztói trendekkel, és olyan eszközöket létrehozni, amellyel kiszolgálhatók a gyorsan változó igények.

Tovább olvasom

A Della Print Kft. a Pelikan nyomtatókellékek kizárólagos forgalmazója, 2008 óta. Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországon mi képviselhetjük ezt a nagy múltú, innovatív márkát, amelynek története több mint 180 évre tekint vissza.

Tovább olvasom

Hírlevél feliratkozás