Számunkra a karácsony nem csupán az ajándékozás, hanem az adakozás időszaka is. Az ünnep közeledtével ajándékokkal kedveskedtünk partnereinknek, tavaly azonban úgy döntöttünk, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében inkább jótékony célokra fordítjuk az erre szánt összeget.

Egy évvel ezelőtt a 30 éve fennálló, hajléktalanokat segítő Menhely Alapítványt támogattuk, melynek munkatársai, önkéntesei sokat tesznek a fedél nélküliek helyzetének javításáért.

Idén egy kiemelkedően fontos ügy mellé álltunk; ezúttal a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítványt támogatjuk karácsonykor.

Mindennapi küzdelem a túlélésért 

Amikor a gyermek beteg, a szülők mindent elkövetnek, hogy minél hamarabb orvoshoz kerüljön. Ha már annyira rosszul van a kicsi, hogy mentőt kell hívni, ott nagy lehet a baj, és perceken múlhat az élete, ezért óriási jelentősége van, hogy mielőbb megkapja a megfelelő ellátást. Ilyenkor az „arany óra” vagy „platina perc” kifejezés tükrözi az időben elvégzett ellátás fontosságát, ugyanis a túlélési esélyei jobbak, ha már a helyszínen megkapja azt.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítványt 1999-ban azzal a céllal hozták létre, hogy olyan gyermek-mentőautókat indítson az országban, amelyek gyermekekre specializált felszereltségének és a gyermekintenzív ellátásban járatos személyzetének köszönhetően a legmagasabb színvonalon hajtja végre a gyermekek sürgősségi ellátását és szállítását. Az alapítvány világszínvonalú felszereléssel ellátott mentőegységei bármilyen helyszínen percek alatt képesek egy mobil intenzív osztályt "felépíteni", ennek köszönhetően szakmai eredményeik európai szinten is kiemelkedők.
 

20 év alatt 51 000 életmentés

A szervezet munkatársai minden pillanatban alázattal, szeretettel és legjobb tudásuk szerint végzik feladataikat. Magasan képzett gyermekmentős csapataik hatékonyságát bizonyítja, hogy az elmúlt 20 évben több mint 51 000 bajba jutott kisgyermeken segítettek.

 

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány országosan négy különleges gyermekrohamkocsijának működtetésével az Országos Mentőszolgálat munkáját segítik nap mint nap.

Adományunkkal ezt a rendkívül fontos munkát szeretnénk segíteni idén karácsonykor.

Köszönjük partnereinknek az együttműködést, amellyel hozzájárultak ahhoz, hogy közösen segíthessünk idén is!

 

Ha Ön is kíváncsi az alapítvány tevékenységére, látogassa meg oldalukat!

 

Kellemes karácsonyi ünnepeket, és sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!