Ha statisztikát készítenénk, hogy mi volt a legtöbbször elhangzott kérdés, amelyet a vásárlóink feltettek nekünk, akkor biztosan az „Eredeti vagy utángyártott nyomtatópartont válasszak?” lenne. Összegyűjtöttük hát a tintasugaras nyomtatókba való tintapatronok, és a lézernyomtatókhoz tartozó tonerek legfontosabb jellemzőit, különbségeit. 

Tintapatronok

Mit jelent az eredeti? 

toner rajzAz eredeti tintapatronokat és tonereket kifejezetten a nyomtató gyártója vagy annak erre a célra hivatalosan szerződtetett partnere gyártja, így ezek minden esetben tökéletesen passzolnak a készülékhez. De például egy HP nyomtatóhoz azonos márkajelzéssel ellátott HP OEM tonert kínálhat a gyártó. Egyes kellékek már új, és újrahasznosított alkatrészek kombinációjából is készülnek, így az előállításuk során az ökológiai lábnyomuk is kisebb marad. 

tintapatronok rajzMit jelent az utángyártott? 

A „nem eredeti” természetesen nem hamisítványt jelent. Kínálatunkban megtalálhatók a független gyártó által utángyártott (ez a legolcsóbb választás) a szakszerűen megtisztított és felújított, valamint a prémium Pelikan által gyártott tonerek, amelyek a legmagasabb minőséget képviselik ebben a kategóriában.

Legfontosabb különbségek

  • Nyomtatási minőség: az eredeti tintapatronok kétségkívül a legmagasabb és legmegbízhatóbb minőséget garantálják. Az utángyártott termékek esetében valamelyest gyengébb kvalistára lehet számítani, ugyanakkor egyes gyártók, mint az általunk forgalmazott német Pelikan folyamatos minőség-ellenőrzésnek veti alá utángyártott tintapatronjait és tonereit, így ár-érték arányban a lehető legjobb minőséget éri el termékeivel.  
  • Ár: a minőségnek mindig ára van, így van ez a tintapatronok és tonerek esetében is. Az eredeti kellékek mindig drágábbak, mint az utángyártottak, egyes márkák között pedig akár többszörös is lehet az árkülönbség. 
  • Nyomtatható mennyiség: Tapasztalatunk szerint ebben nincs különbség. A termékek dobozán megtalálható, hogy az adott toner vagy tintapatron hány oldal nyomtatására alkalmas, így az egyes gyártók könnyedén össze is hasonlíthatók. A Pelikan utángyártott tonereinek csomagolásán például azt is feltüntetik, hogy hányszor több oldal nyomtatható vele. 

utángyártott tintapatronok

Akkor tehát melyiket válasszam? 

Háztartási használat mellett vagy kisebb irodákban (főleg, ha már nem garanciális a nyomtató), megfelelő az olcsóbb, ugyanakkor alig észrevehetően alacsonyabb minőséget nyújtó utángyártott tintapatron. 

Nagyobb irodákban, frekventált igénybevétel és olyan iratok, dokumentumok mellett, ahol fontos a kifogástalan nyomtatási minőség és színvisszaadás, az eredeti OEM  vagy Pelikan toner választását javasoljuk. 

Közel 30 év tapasztalat

Segítünk mérlegelni az előnyöket és hátrányokat, hogy az önnek legmegfelelőbb terméket válassza! Pelikan toner

Kínálatunkban megtalálhatók a legnagyobb gyártók készülékeihez ajánlott kellékek, úgymint a HP, Canon, Brother, Epson, Konica Minolta, Kyocera Mita, Lexmark, OKI, Panasonic, Philips, Rivoc, Samsung, Tally, Sharp és Xerox nyomtatókhoz használható eredeti és utángyártott tonerek, valamint tintapatronok

Cégünk a Pelikan nyomtatókellékek kizárólagos forgalmazója 2008 óta. Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországon mi képviselhetjük ezt a nagy múltú, innovatív márkát. A Pelikan tonerek és tintapatronok elérhetők az összes népszerű nyomtató típushoz, 3 év garanciával. Használatukkal lényegesen, akár 40%-kal csökkentheti költségeit azonos lapkapacitás, és a nyomtatás minőségének megőrzése mellett! 

Tekintse meg kínálatunkat webáruházunkban, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot, kollégáink szívesen válaszolnak felmerülő kérdéseikre! 

 


Kövessen minket facebookon is, hogy gyorsan értesülhessen híreinkről!